Linda Voortman en Rutger Groot Wassink

Een Nederlands basisinkomen, realistische optie of utopisch wensdenken?

GroenLinks Breda houdt donderdag 26 mei een politiek café over het Nederlandse basisinkomen met onder andere Tweede Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks) en Rutger Groot Wassink (GroenLinks Amsterdam). De discussie over het basisinkomen leeft als nooit tevoren. Zo ook in Breda. Kom daarom rond half acht naar het Mondiaal Centrum in Breda om mee te denken, praten en discussiëren over een Nederlands basisinkomen; een realistische optie of utopisch wensdenken?

Een basisinkomen biedt de garantie van een bestaansminimum voor iedereen, waardoor er meer tijd overblijft voor studie, vrijwilligerswerk en zelfontplooiing. Ook maakt het de weg vrij om de sociale zekerheid drastisch te versimpelen. Maar is het betaalbaar? En moet het onvoorwaardelijk zijn voor iedereen? Hoe ziet het er praktisch uit? Wat zijn eventuele neveneffecten? Hoe hoog zou het basisinkomen moeten zijn? Deze en nog tal van andere invalshoeken komen aan bod.

Het politiek café wordt gehouden op donderdag 26 mei 2016 in het Mondiaal Centrum Breda aan de Roland Holststraat 71 (4819 HP Breda). De inloop is van 19.30 tot 20.00. Het is gratis en voor iedereen toegankelijk. Wilt u laten weten of u komt of heeft u eventueel nog input voor het politiek café, laat het ons weten op basisinkomen@groenlinksbreda.nl.