Morgen, 30 maart 2022 wordt de nieuwe fractie geïnstalleerd en vandaag, 29 maart is er de afscheidsraad voor de vertrekkende raadsleden. Daarom ook gaan we vandaag met de oude fractie uit eten, om onze dank uit te spreken voor de afgelopen jaren.

Monica Tecklenburg
Voor het eerst in maart 2014 in de raad gekozen, was ze lange tijd de enige vrouw tussen 2 mannelijke raadsleden.
Vanaf het begin was ze uitermate betrokken bij alle sociale portefeuilles, en haar bijdrage in de raad toen het ging over de komst van een AZC in Breda was fenomenaal: bevlogen, betrokken en menselijk.
Ook voor andere groepen die het moeilijk hebben, zoals daklozen, laaggeletterden en mensen met een beperking heeft Monica zich altijd hard gemaakt.
Ze wist ook heel goed lastige kwesties niet meteen politiek te maken, maar wel het gewenste effect te bereiken, door haar goede contacten met andere raadsleden en wethouders.
Haar hart ligt en lag ook altijd bij cultuur en daar heeft ze veel kunnen bereiken.
Dat Monica nu de keuze maakt om minder tijd aan de politiek, en meer aan haar privéleven en zangkunst te gaan wijden, is dan ook een logische keuze.
Gelukkig heeft ze zich het afgelopen jaar ook verdienstelijk kunnen maken in de kandidatencommissie, waardoor er een mooie diverse kandidatenlijst, met veel vrouwen, is gekomen. 
Veel dank voor alles Monica!

Hilrieke Nauta
Van oorsprong geen Bredase, heeft Hilrieke zich aan de Bredase samenleving en manier van met elkaar omgaan heel makkelijk kunnen aanpassen.
Alles wat groen was had haar aandacht, en als er ergens een boom gekapt dreigde te worden, dan wist Hilrieke daar meteen van!
Ook de energietransitie heeft zij met veel energie en verve in de raad aan de orde gesteld.
Als woordvoerder financiën heeft ze veel “krediet” opgebouwd bij andere fracties en ook zeker bij de wethouders.
Haar prettige, doortastende manier van doen heeft ons als fractie ook geholpen in hoe we met elkaar omgaan. Haar warme, vrolijke lach gaf altijd een extra sfeer in de fractie.
Hilrieke heeft de keuze gemaakt om te gaan verhuizen, zodat ze dichter bij haar familie woont; daarom kan ze niet meer terug kan keren in de Bredase raad en in onze fractie.
Uiteraard respecteren we die keuze, maar we gaan haar missen. 

Yolanda Verhoeven
Yolanda is in Coronatijd in een rijdende trein gesprongen toen zij burgerraadslid werd begin 2021.
Alle complimenten voor hoe goed en snel ze dit heeft opgepakt: om te beginnen met vergaderen vanachter de schermpjes van Microsoft Teams.
Ondanks dat heeft Yolanda voor het team veel werk kunnen verrichten, dat anders wellicht ondergesneeuwd zou zijn: burgersessies over Verbeter Breda, gesprekken met inwoners en bestemmingsplannen.
Ook het sturen van een kaartje of bloemetje voor “lief en leed” was bij haar in heel goede handen.
Voor ons als fractie was ze van grote waarde voor het team en als ondersteuning voor veel zaken.
We zijn haar dankbaar voor het willen vervullen van deze rol.

Peter Bakker
We nemen vandaag afscheid van Peter als zeer gewaardeerd raadslid; hij heeft als fractievoorzitter fantastisch de fractie geleid.
Door zijn verbindende en open houding en analytische scherpe blik heeft hij lastige dossiers weten te agenderen en andere partijen mee weten te krijgen.
Gelukkig kunnen wij nog van zijn uitgebreide kennis en ervaring gebruik maken in zijn nieuwe rol als burgerraadslid. 

Het gehele team komt de eer toe dat we vanuit andere fracties horen hoe constructief wij oppositie hebben gevoerd, hetgeen zeker heeft bijgedragen aan de rol die we nu hebben in de coalitie-onderhandelingen.