Op 23 mei vinden de Europese verkiezingen plaats. GroenLinks vindt het van groot belang dat ieder die dat wil ook daadwerkelijk een stem uit kan brengen. Eerder stelden we al vragen aan het college. Nu doen we een oproep aan iedereen om te melden hoe het gesteld is met de toegankelijkheid van stembureaus in Breda.

Uit de antwoorden van het college op onze vragen uit januari blijkt dat er onderzoek is gedaan naar de toegankelijkheid van stembureaus. Naar aanleiding van dit onderzoek wordt actie ondernomen daar waar de toegankelijkheid niet op orde is. Verder antwoordde het college dat medewerkers van stembureaus een online cursus volgen zodat zij weten hoe je het beste om kan gaan met mensen met een vorm van dementie. 

Natuurlijk is het fijn dat de gemeente onderzoek doet naar toegankelijkheid en medewerkers van stembureaus ondersteunt met training. Elke verkiezingen zijn een kans om onderzoek te doen. En hoe meer mensen letten op toegankelijkheid, hoe beter. Daarom doen we een oproep aan iedereen om tijdens het stemmen te letten op de toegankelijkheid van stembureaus voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Alle ingevingen zijn welkom!

Je kunt input mailen naar raadslid Monica Tecklenburg.