We vinden het ontzettend jammer te moeten melden dat drie van onze raadsleden onze fractie gaan verlaten. Raadslid Homayoen Madad legt vanaf 7 september zijn werk als raadslid neer vanwege persoonlijke omstandigheden. Homayoen Madad wordt vervangen door Pieter Goethart, reeds burgerraadslid bij GroenLinks Breda. Emma Pierre en Sabine van Nispen gaan de gemeenteraad verlaten om in Zambia een nieuwe toekomst op te bouwen.

Emma Pierre en Sabine van Nispen stoppen als raadslid voor GroenLinks Breda om zich in te zetten voor duurzame verandering in Zambia. Zij zullen afscheid nemen op 12 oktober. Emma en Sabine gaan zich fulltime inzetten voor de Muzanga Foundation in Mfuwe, Zambia. De Muzanga Foundation richt zich op drie thema’s: ontwikkeling van de lokale gemeenschap, veilige mobiliteit en onderwijs over natuurbehoud. De visie van de stichting omvat het uitvoeren van participatief actieonderzoek om zo in samenwerking met de lokale bevolking duurzame verandering te stimuleren. ‘We geloven in de kracht van gemeenschappen en zijn vastbesloten om onze passie om te zetten in tastbare resultaten die de levens van velen zullen verbeteren’, aldus Emma en Sabine.

Als raadsleden voor GroenLinks in Breda werden Emma en Sabine gedreven door dezelfde overtuiging: streven naar een eerlijkere, socialere en duurzamere wereld en stad voor alle inwoners, ongeacht achtergrond. ‘Met vertrouwen kijken we naar onze partij GroenLinks om deze missie voort te zetten. Onze tijd als raadsleden heeft ons veel geleerd, en we wensen onze collega-raadsleden succes in hun inzet voor onze mooie stad en haar mensen.”

Fractievoorzitter Lieke van Son gaat de drie raadsleden ontzettend missen. ‘Homayoen, Emma en Sabine hadden alle drie een unieke bijdrage in de fractie waar we veel aan hebben gehad en van hebben geleerd. Gelukkig hebben we nieuwe mensen klaarstaan die een vliegende start kunnen maken.’