Grote vlakken van steen of asfalt. Dat is wat je bij vrijwel alle parkeerterreinen in Breda ziet. Hoe mooi zou het zijn als we in de komende jaren steeds meer groen op die plekken zien. Bomen en planten maken de lucht gezonder door CO₂ op te nemen. Het helpt om regenwater op te vangen. En het verkoelt deze plekken in de stad. Breda wil een stad in een park zijn, daar passen groene parkeerterreinen bij.

 

Wij zien een kans in de stenen vlaktes die de stad rijk is. Vergroening van de stad is een manier om het halen van de klimaatdoelen dichterbij te brengen. Een deel van de inkomsten uit die parkeerplaatsen kunnen gebruikt worden om de plannen uit te voeren. Laten we niet blijven hangen in onderzoek, maar in actie komen. Wij hebben hiervoor een voorstel (motie) ingediend bij de gemeenteraad. 

De klimaatcrisis wacht niet. Die dendert voort met alle risico’s die daaraan hangen. Stap voor stap kunnen we al op makkelijke manieren Breda dichterbij een CO₂-neutrale en gezonde stad brengen. Het vergroenen van parkeerterreinen is zo’n manier.