Woordvoering op de thema's: Ruimtelijke ordening, Openbare ruimte

Hoi, ik ben Dion Beekman, geboren op een winterse maandag in 1994 op de Veluwe. Mijn kindertijd heb ik doorgebracht op de scheidslijn van het landelijke gebied en de stad, waar hard werken normaal was en gemeenschapszin belangrijk. Ik heb na mijn middelbare school in de horeca gewerkt. Door deze factoren is mijn interesse en nieuwsgierigheid voor eten en landbouw ontstaan.

Ik ben op dit moment bezig met een studie Built Environment met de specialisatie Stedenbouwkundig Ontwerper aan de BUAS in Breda. Het ruimtelijk domein is voor mij de plek waar politiek, inwoner en specialist bij elkaar komen om de problematiek waar iedereen mee te maken heeft, op te lossen. Van woningtekort tot segregatie en van eenzaamheid tot cultuur.

Binnen de gemeentelijke politiek wil ik me graag inzetten voor een woonbeleid waarin iedereen prettig kan wonen en een thuis heeft. Wonen is een recht en geen hobby voor vermogensbeheerders. Tevens wil ik graag energie stoppen in een klimaatbestendig, groen en aangenaam ruimtelijk beleid.

Portefeuilles:

  • Ruimtelijke ordening

  • Openbare ruimte