Woordvoering op de volgende thema's: cultuur, diversiteit, economische zaken (evenementen, horeca, binnenstad, gemeentelijk vastgoed, ruimtelijke ordening.

Ik ben Emma en ik ben 29 jaar. Ik ben geboren in Amsterdam, maar heb het merendeel van mijn leven in Brabant gewoond. Na mijn studie Sociale Innovatie aan Breda University of Applied Sciences ben ik in Breda gesetteld.

Als directeur-bestuurder bij de organisatie Buddy to Buddy ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond aan betrokken inwoners. Op deze manier willen we het sociale isolement van asielzoekers doorbreken en de betrokkenheid van Bredase inwoners bij de opvang van vluchtelingen vergroten.
Naast mijn werk bij Buddy to Buddy ben ik gepassioneerd freelance fotograaf. Tot ik raadslid werd heb ik ook met veel plezier een aantal jaren de GroenLinks fractie ondersteund als fractiemedewerker.

Ik hou ontzettend van het continent Afrika. Na een aantal (lange) bezoeken aan verschillende landen ben ik verslingerd geraakt aan de prachtige natuur, de wilde dieren, bijzondere culturen en mensen. Tot grote hilariteit van mijn vrienden heb ik ook een obsessie voor giraffen ontwikkeld.

Ik vind het fijn om grafisch bezig te zijn op de computer, ik hou van lezen, creatief bezig zijn, nieuwe dingen leren…. en in de warmere maanden ben ik graag in de tuin bezig of ga ik met mijn hond Coco op avontuur in mijn zelfgebouwde camper.

Waar ga ik voor in Breda?
In een leuke, aantrekkelijke, en innovatieve stad is ruimte voor cultuur. Maar in Breda lijkt die ruimte steeds kleiner te worden. Al jaren lang wordt er bezuinigd op cultuur. Er zijn steeds minder atelierruimtes en de prijzen rijzen de pan uit, waardoor makers noodgedwongen uit de stad vertrekken. Ik zou graag zien dat er in Breda ruimte is voor broedplaatsen en experiment. Waar je je elke dag opnieuw kunt verwonderen en laten verrassen. Waar makers en kunstenaars een vaste plek hebben en zichtbaar zijn en gesteund worden door de gemeente.

PORTEFEUILLES

  • Cultuur

  • Diversiteit

  • Economische zaken (evenementen, horeca, binnenstad)

  • Gemeentelijk vastgoed

  • Ruimtelijke ordening