Woordvoering op de thema's: Financiën. 

Hallo! Ik ben Lieke van Son en ik ben 32 jaar. Ik ben opgegroeid in Schijndel en studeerde in Innovation Sciences aan de TU/e in Eindhoven, een opleiding over maatschappelijke transities. Na mijn studie woonde en werkte ik in Den Haag. De liefde bracht me naar Breda, terug naar mijn thuis Brabant. Ik woon samen met Alex en onze kat Shera in Princenhage.

De raad is voor mij dé plek om grote idealen om te zetten naar concrete acties. We hebben nog veel te doen in het tegengaan van klimaatverandering. Belangrijkste daarbij is dat iedereen mee kan doen en juist de laagste inkomens daar als eerste van profiteren. Bijvoorbeeld door snel aan de slag te gaan met isoleren en zo de energierekening te verlagen. Daarnaast is Breda een stad met veel groen, maar nog niet in alle wijken en buurten. Ik wil gaan voor een Breda met voor iedereen een fijne plek om te wonen, te leven en elkaar te ontmoeten. Groen en sociaal komen voor mij op die manier bij elkaar.

Naast mijn raadswerk werk ik als adviseur Samenwerken bij Twynstra Gudde. De grote opgaven en transities waar we voor staan zijn niet meer door één partij te sturen. We hebben elkaar nodig om steeds een stap verder te kunnen zetten. Het leuke aan mijn werk is dat ik met veel verschillende mensen samenwerk: van ministerie tot gemeenten, bedrijven, instellingen en bewoners. Voorheen werkte ik bij verschillende ministeries, onder andere als secretaris van het Klimaatakkoord Gebouwde Omgeving. Ik heb zo geleerd een brug te slaan tussen samenleving en politiek en dat helpt me ook in mijn rol als fractievoorzitter.

Dan nog wat meer over mij. Ik hou van muziek, sport en gezelligheid. Ik speel saxofoon in verschillende (big) bands en ga graag naar concerten en festivals. Ook kan je kan me regelmatig tegenkomen op één van de terrassen in Breda met een speciaal biertje of in een goed restaurant. Maar ik ben ook wel in voor een sportieve uitdaging. Ik heb een mooie gravel bike waarmee ik zo nu en dan door het buitengebied van Breda scheur en ik ga regelmatig hardlopen. In de categorie suffe hobby’s: ik hou van lange wandelingen. Mijn grootste hoogtepunt, letterlijk, is de beklimming van Mount Kenya  (4985 meter). Stiekem is politiek ook een hobby. Al vanaf jonge leeftijd volg ik debatten in de Tweede Kamer en nog steeds volg ik graag de actualiteiten. Ten slotte ben ik trotse tweelingtante van Tom en Sofie!
 

PORTEFEUILLES

  • Fractievoorzitter

  • Financiën