Wethouder Inkomen en Cultuur

Ik ben Marike de Nobel, 53 jaar oud en moeder van twee prachtige volwassen dochters. Ik woon in een fijn huis in ons mooie Breda met mijn jongste dochter en vier katten. Voordat ik wethouder werd was ik casemanager Wia bij een verzekeraar in Rotterdam, ik hielp werkgevers en werknemers met de reïntegratie na een lang ziektetraject. Ik had veel plezier in dit mooie en vaak ook heel erg dankbare werk.
Mijn huidige portefeuille, waarin Werk en Inkomen en Armoedebestrijding zitten, sluit daar zeer goed op aan.

Voor mij is het belangrijk dat geen kind opgroeit in armoede, en dat iedereen kan meedoen naar vermogen. We helpen mensen aan zinvol werk, daarbij betalen we hun opleiding, en voor mensen waar dit niet haalbaar voor is, zorgen we goed.

Mijn hobby's zijn lezen van boeken in allerlei talen, zelf kleding maken met stofjes van de markt en mooie (kostuum)films kijken. Ook bezoek ik graag musea, concerten en kunst in de openbare ruimte. Ik ben dan ook erg blij met mijn portefeuille Cultuur en Erfgoed.
Ik eet graag gezellig met vrienden thuis of in een restaurant of een leuk cafe. Hardlopen in het park en wandelen in de natuur vind ik ook fijn en zwemmen in zee (ook in de winter!) doe ik erg graag.

Mijn portefeuille Diversiteit en Inclusie past enorm goed bij mijn gevoel dat iedereen mag zijn wie die is in ons mooi Breda! Er gebeurt al veel op dit vlak meer het kan nog veel mooier en inclusiever.

Goed zorgen voor elkaar, de stad en dorpen en voor dieren vind ik belangrijk.
Want ik houd van Breda, en die mooie stad kan nog vele malen mooier!