Woordvoering op de thema's: Bouwen en wonen, Klimaat en energie, Stedelijke ontwikkeling, Digitalisering, Water, Verbeter Breda

Mijn naam is Pieter. Aangenaam! Geboren en getogen om de hoek in Oosterhout, woon ik nu zo’n vier jaar in Breda. En samen met vriendin en zoontje zijn we daar heel blij mee. Tijdens mijn studie internationale politiek en recht kon je me enkele jaren in Den Haag en Leiden tegenkomen. Vervolgens heb ik voor de vier grote gemeenten van Nederland gewerkt. Maar als puntje bij paaltje komt ben ik vooral een nieuwsgierige jongeman die vindt dat we meer naar elkaar moeten luisteren.

De gemeenteraad is voor mij een plek waar de belangen van de stad samenkomen en we gezamenlijk de koers kunnen bepalen voor onze prachtige stad. Hoe simpel het ook klinkt, met wat er wereldwijd speelt mogen we dankbaar zijn dat we die kans krijgen. We moeten vooral ook zorg dragen dat we dat gesprek hier kunnen blijven voeren. Over hoe we Breda voor iedereen een thuis laten zijn, ongeacht hun achtergrond of portemonnee. Over hoe we gezondheid van Bredanaars hoog in het vaandel hebben en door slim te investeren gezondheidsproblemen gaan voorkomen. En over hoe we in Breda onze schouders zetten onder het verduurzamen van onze stad door de duurzame keuzes makkelijker en aantrekkelijker te maken. Als raadslid wil ik daar mijn steentje aan bijdragen.

Naast raadslid werk ik voor de gemeente Utrecht als ambtenaar aan de strategie van die stad. Ik help verbinding te leggen tussen de verschillende beleidsterreinen en keuzes scherp te krijgen. Ook werk ik daar aan de regionale samenwerking van Utrecht.

Daarnaast doe je me al snel een plezier met een goede film in Chassé of een filosofisch boek uit de Nieuwe Veste. Ook kan je me altijd uitdagen voor een potje gamen. Maar uiteindelijk gaat er niets boven een avondje praten over het leven met oude of nieuwe vrienden. Eind vorig jaar ben ik vader geworden, dus tegenwoordig komt daar ook veel gestoei en gelach bij.

PORTEFEUILLES:

  • Bouwen en wonen

  • Klimaat en energie

  • Stedelijke ontwikkeling

  • Digitalisering

  • Water

  • Verbeter Breda