4 oktober is het Diversity Day. Een dag die staat voor verbondenheid en het respecteren van verschillen. Maar vandaag heeft de fractie GroenLinks Breda de aftrap van de week van de diversiteit vervroegd. Emma Pierre en Sabine van Nispen plaatsten grote regenboogvlaggen rondom het bankje om zo een statement te maken. Het doel: positiviteit uitstralen en laten zien dat we onze rol als volksvertegenwoordiger zeer serieus nemen. Want wij staan voor iedereen in Breda.

Gelukkig hebben we bij de vorming van ons bestuursakkoord ook besloten dat we een wethouder verantwoordelijk maken voor diversiteit en inclusie: Marike de Nobel (GroenLinks). BredaBeslist diende afgelopen donderdag samen met GroenLinks, D66, 50Plus en SP een motie in. Deze werd aangenomen. Dit betekent dat het college aan de slag gaat om samen met BO Diversity, COC en andere organisaties in gesprek gaat met culturele instellingen om te kijken of we daar een duurzamere regenboog uiting kunnen realiseren. Daarnaast gaat het college onderzoeken of het huidige regenboog zebrapad duurzaam en onderhoudsvrij gemaakt kan worden.

In ons bestuursakkoord hebben wij ook afgesproken dat wij onacceptabel en overlastgevend gedrag benoemen. Wij kiezen er vandaag voor om dat op een positieve manier te doen door regenboogvlaggen rondom het bankje te plaatsen.