Wat bleef het spannend, de uitslagenavond 16 maart!

Na een eerst bijna volledige online campagne vanwege corona kwam ineens de campagne op straat, huis-aan-huis en op het station op gang toen de maatregelen werden versoepeld. En ineens hadden we weer live debatten, soms wel 4 op een avond…

Op de peilingen was geen peil te trekken: ze schommelden tussen 3 en 6, en we wilden ons vooral niet te rijk rekenen, ook al omdat de Partij voor de Dieren, als nieuwkomer best een concurrent voor GroenLinks zou kunnen blijken.

We hadden in ieder geval ons fantastische campagne gevoerd en ons uiterste best gedaan toen de uitslagenavond aanbrak.
De eerste exitpoll, die redelijk betrouwbaar zou moeten zijn omdat Ipsos in Breda die uitvoerde, kwam met een resultaat van 5 zetels.
Elke nieuwe poll gaf 5 zetels aan, zo ook de laatste van iets na 23.00.

Heel terecht hebben we daarna een feestje gevierd, eerst in Bloos en daarna met GroenLinksers in het Hijgend Hert.

Op donderdag werden de voorkeursstemmen bekend: maar liefst 4 van onze 5 zetels worden bezet door mensen die met meer dan 449 stemmen de raad in zijn gestemd.
Dat betekende dat de top 5 gewijzigd werd: Emma Pierre komt in de raad in plaats van Homayoen Madad.
Gelukkig nam Homayoen dit heel sportief op en was hij meteen bereid als burgerraadslid zich warm te lopen voor een eventueel toekomstig raadslidmaatschap.

En zo kwam het dat we afgelopen woensdag 31 maart 5 raadsleden en 2 burgerraadsleden mochten installeren: Marike de Nobel, Thom Dijkstra, Lieke van Son, Sabine van Nispen en Emma Pierre als raadsleden, en Homayoen Madad en Peter Bakker als burgerraadsleden.

Het werd een leuke, feestelijke avond waarbij van iedereen familie en vrienden aanwezig waren.

Vanaf deze week gaan we hard aan de slag met zn allen, we hebben er veel zin in!